App Store (iOS)

App Store
App Store (iOS).svg

Fejlesztő Apple Inc.
Első kiadás 2008. július 10.
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Operációs rendszer iOS
iTunes 7.7 és újabb
Platform iPhone, iPod touch, iPad, iTunes
Állapot Aktív / 900.000+ app (2013 június)[1]
50 milliárd letöltött app (2013. május 10.).[2]
Kategória Digitális terjesztés
Patch
Licenc Zárt forráskódú freeware
Az App Store weboldala

Az App Store egy online, alkalmazásokat árusító bolt, melyet az Apple fejlesztett ki az iOS rendszerű eszközökre. A legtöbb alkalmazás (=app) fizetős, de vannak közöttük ingyenesek is. Az App Store biztosítja a felhasználóknak, hogy az alkalmazások között böngészhetnek, és letölthetik azokat az iTunes Store-ból. Az appok közvetlenül az erre alkalmas eszközökre, illetve OS X-re vagy Windows-ra az iTunes-on keresztül tölthetőek le.

Története

Az Apple az App Store-t 2008. július 10-én indította el.

Alkalmazások

2011. június 6-án több mint 425 000 alkalmazás volt elérhető az App Store-ban.[3] 2011 októberében az Apple megerősítette, hogy az alkalmazások száma elérte a félmilliót.

Fizetős alkalmazások

2011 májusában az alkalmazások 37%-a volt ingyenes, a többi fizetős. Ekkor a fizetős alkalmazások átlagára 3,64 $ volt.[4] A fizetős appok bevételéből a fejlesztők 70%-ban, az Apple 30%-ban részesedik.[5]

App Store Optimalizálás

Ahogy a weboldalaknál, úgy a mobil alkalmazásoknál is lehetőségünk van optimalizálással jobb pozíciót elérni az App Store találati listájában. Vannak bizonyos trükkök,[6] amikkel az alkalmazás keresőben jobb helyezést érhetünk el!

Jegyzetek

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a App Store (iOS) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Cover photo is available under CC BY 2.0 license.